sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tiistai-retkeilyä

Kävimme katsomassa kulttuurikeskus Caisassa Nuku,nuku nurmilintu näyttelyn,joka käsittelee väkivallan kokemista, hoitamista ja parantamista sekä ajan pysähtymistä.

"Kuvataiteilija, taidekasvatuksen tohtori ja Salon kansalaisopiston kuvataiteen suunnitteluopettaja Jaana Houessou käsittelee väkivaltaa sivusta katsojan näkökulmasta, lapsen perspektiivistä. Materiaalina toimii patinoitunut savupelti, jolle piirtyvät lapset joutuvat osallisiksi kodin ilmapiirin tukehduttavaan sakenemiseen.

Kuvataiteilija, kasvatustieteen maisteri ja Laurin koulun kuvataiteen lehtori Lotta-Pia Kallio käsittelee teoksissaan kääriytymistä ja käärimistä. Kääre suojaa ja peittää, kätkee sisälleen salaisuuden. Se tukee ja antaa voimaa. Kääre voi olla myös hallitseva, tukahduttava."

Ylläoleva teksi on osa näytelyn kuvauksesta, koko kuvauksen voi käydä lukemassa osoitteesta www.caisa.fi. Itse koin näyttelyn hieman ahdistavaksi aiheensa puolesta, osittain tämä johtui varmaan siitä, että luin näyttelystä kertovan esittelyn etukäteen, ennenkuin tutustuin teoksiin. Varsinkin kokonaan peittoon käärityt ja umpeen ommellut pehmoeläimet aiheuttivat tukahduttavan tunteen, tosin se lienee ehkä tarkoituskin. Tosin vaikka näyttelyn aihe ja osa teoksista olivatkin ahdistavia, niissä oli myös jotain kummallisella tavalla kaunista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti