sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Oopperan kulisseissa.

Viimeviikon retkipäivän kohteena oli Oopperatalo ja opastettu kiertokäynti kulisseissa ja lavasteissa. Odotin kierrosta mielenkiinnolla, mutta itseasiassa se oli pienoinen pettymys. Toki päästiin katsomaan maskeeraushuonetta, lavastamoa ja ompelimoa, mutta todella pintapuolisesti ja hätäisesti. Ja olihan se hienoa nähdä oopperoita ja balettiesityksiä varten valmistettuja pukuja ja käydä paikan päällä katsomassa missä lavasteet ainakin osittain valmistuvat, mutta silti tuntuu ettei kierroksesta oikein jäänyt mitään käteen. Miinuksena oli myös se, että kuliseissa ei saanut valokuvata, toki sen tekijänoikeudellisista syistä ymmärtää. Joten täytyy vain tyytyä toteamaan, että mielenkiintoista VALOKUVATTAVAA olisi ollut paljon. :-D

Itseäni kiinnostaa tuo lavastus työnä todella paljon ja olisinkin toivonut, että kierroksella olisi päässyt vierailemaan eri verstaissa, missä lavasteita valmistetaan. Olisin halunnut nähdä mitä lavastusten valmistus ihan käytännössä on ja kuinka paljon erilaisia tekniikoita lavastusten valmistamiseen tarvitaankaan?

Myös esiintymisasut näyttivät siltä, ettei aina pelkkä ompelutaito riitä, koska pukuihin kuuluu vaatteiden ja päähineiden lisäksi myös maskeja, päärkoristeita, koruja ja erilaisia kenkiä.

Oppaalle esitettiinkin kierroksen lopuksi kysymys, että kuinka moni eri ammattiala on edustettuna Oopperassa? En tarkalleen muista oppaan vastausta tai sitä antoiko hän ylipäätään mitään tarkkaa lukua, mutta sain sellasen kuvan, että on helpompi sanoa mitä ammatialoja Oopperassa EI OLE edustettuna, kuin että mitä siellä on. :) Opas mainitsi ainakin tanssijat,laulajat, muusikot,lavastajat, ompelijat, suutarit, valaisijat, kahvilatyöntekijät, narikkatyöntekijät, siivoojat, toimistovirkailijat, oppaat, maskeeraajat, kampaajat, fysioterapeutit jne. Tässä ei siis varmaankaan ollut läheskään kaikki lueteltuna.

Tämän enempää en nyt tästä retkestä saa irti, kuvat olisivat kertoneet enemmän kuin tuhat sanaa. ;)


-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti