perjantai 11. maaliskuuta 2016



Voimakortit ja kontrollista irtipäästäminen


Kokoonnumme aamuisin asahin jälkeen aamupiiriin. Minulle on muodostunut tavaksi nostaa sohvapöydällä olevasta voimakorttipinosta päivän voimakortti. Mutta mitä nuo voimakortit ovat?





Kortit ovat täällä Leikkiväessä valmistettuja kortteja, joiden ”sanat on valittu huolella synnyttämään myönteisiä mielikuvia. Sanat tarjoavat uusia näkökulmia oman tilanteen hahmottamiseen ja ongelmanratkaisuun. Myönteisistä vaihtoehdoista valitseminen auttaa rikkomaan negatiivista, ongelmakeskeistä ajattelutapaa.” Teemme korttien pohjat itse täällä Leikkiksessä mustevärjäyksellä tai vesiväreillä. Pajatöinä kortit leikataan, tekstataan, laminoidaan ja lajitellaan valmiiksi pakoiksi.

Muistan kuinka ensimmäisenä pajapäivänä pääsin kokeilemaan mustevärjäystä. Jännitin. Mitä jos epäonnistun? En hallitse tekniikkaa? Jos tulee vain sotkuista ja likaisenväristä? Mitä jos muilta tämä sujuu ja minulta ei? Mustevärjäys, ainakin näin aloittelijalle, sallii kontrollista irti päästämisen. Kun pohjapaperi on kostutettu kunnolla ja sille tiputtaa mustepisaran, ei voi tietää millaisen putoamisjäljen pisara jättää. Jos puhallan musteeseen, se karkaa eri suuntiin eri pituisina viivoina ja roiskeina. Kun tiputan paperille toista väriä, se voi sotkeutua toiseen. Eri tekniikoita käyttämällä kokonaisuus muuttuu. Kontrollista pitää päästää irti myös siksi, että koskaan ei voi tietää minkä väriseksi kokonaisuus muuttuu kuivuttuaan. 

Usein huomaan pyrkiväni eri tilanteissa hallitsemaan kokonaisuutta. Pyrin toimimaan niin, että kaikki viihtyisivät, kukaan ei pahoittaisi mieltään, kumarran mieluummin kuin pyllistän. Vaikka kuinka yritän, en voi hallita muuta maailmaa, muiden ajatuksia ja tunteita. Miksi siis käytän siihen valtavasti energiaa? Pohdintani tästä aiheesta on vielä kesken. Joitain suuntaviivoja voi kuitenkin löytää teemoista hylätyksi tulemisen pelko, arvostuksen saaminen suoritusten kautta, ihmisten välisten jännitteiden aistiminen sekä ryhmätilanteissa olevan hiljaisuuden sietämättömyys.

Myöhemmin olen päässyt myös kirjoittamaan voimakortteja. Se on ollut uskomattoman rentouttavaa ja terapeuttista. Ensin katson listasta sanan. Sen jälkeen valitsen kortin, joka mielestäni tuohon sanaan sopii tai lajittelen alkuun sanoja vastaavan määrän kortteja, joihin sekalaisesti tulevat voimasanat. Joka kerta kirjoittaessa toistan voimasanan mielessäni. Joskus ajatus lähtee liikkeelle, mitä tuo sana minun elämässäni juuri nyt tarkoittaa.

Tämän päivän kortissani luki elämänilo, joten aurinkoa alkaneeseen maaliskuuhun!


Ja vielä niistä korteista: Kortit löytyvät nettisivuiltamme kohdasta Tuotteet ja kuvakortit.



Teksti: Helmi
Kuva: Joakim

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti