tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kaupunkitaidetyöpaja kesä 2015

"On kaksi tapaa elää: Voit elää joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä. Tai niin, että kaikki on ihmeellistä." (Albert Einstein)

 

Leikkiväen kesäklubin kaupunkitaidetyöpajalaiset ihmettelivät ympäristöään ja siinä samalla itseään ja toisiaan. Tässä kuvareportaasissa on koottuja paloja seikkailuistamme julkisissa tiloissa Helsingissä 9.-18.6.2015. Ohjaajina eli kanssakummastelijoina Maaria Tuhkunen ja Annastiina Storm.

Päätimme lähteä etsimään myyttisiä Pihlajamäen hiidenkirnuja, ja ne löytyivätkin kerrostalojen kainalosta. Vaikuttava luontokohde inspiroi maalaamaan 2000-luvun kalliomaalauksia - teellä. Aurinko haihdutti ne nopeasti, mutta niiden henki jäi leijumaan Rauninmaljan ja Aarnipadan ylle...
Kolmessa joukkueessa käytiin henkeäsalpaava kilpailu siitä, ketkä bongaavat ensimmäisenä oman ruudukkonsa asiat kaupunkiympäristöstä. Missä on kiljuva lapsi, kun sitä eniten etsii?     
Tiesitkö, että ohikulkijoiden värejä ja asusteita voi käyttää nuotteina? "Stadin paskimmat" -orkesteri näyttää mallia instrumentteina kellot, rytmiappelsiini, sormipiano, huuliharppu ja tietysti oma keho. 
Hiljentyä voi keskellä kaupungin vilinääkin. Tässä meditaation apuna ystävämme puut.
Testasimme hernepussipelin versioita Kompassin ylätasanteella. Henkeäsalpaavan tiukka kisa käytiin mummoja kaatamatta, mutta jännityksestä tinkimättä.       

"Mitä ratikkareittiarvonnan jälkeen oikein tapahtui?" Seikkailujen muistelua ja dokumentointia kartan muotoon.

Lepohetki. Huomaa säänmukainen rantamuoti.

 
Pariviikkoisen aikana tuli syötyä useasti ulkona - kirjaimellisesti. Työskentelyn lomassa ehdittiin nauttia lounaspiknik muun muassa Kallvikin kauniissa maisemissa.  
Värkkäsimme Kallion kirjastolla "pullopostia" tuntemattomille kanssakaupunkilaisille (kiitos lainasanoista, Mirkka Rekola).


...ja jätimme viestit satunnaisten ohikulkijoiden löydettäviksi luottaen siihen, että universum yhdistää oikeat viestit ja niitä tarvitsevat ihmiset. Hakaniemessä saattaa olla sinullekin postia. Tai kirjastosta lainaamasi kirjan välissä. Tai...



Pala päiväkirjaa - saa lukea!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti